Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

‘Quel but incroyable!’ Wat een heerlijke Goal van het Weekend

Na de nationale koude douche die Guus Hiddink (en toch zeker ook zijn niet “uitgenaste” mannen) afgelopen week over ons heen donderden, was het fijn dat het clubvoetbal weer hervat werd. En dat leverde veel voortreffelijke doelpunten op.

3. Grant Leadbitter (Middlesborough)

v
Grant Leadbitter. Die naam alleen al. Die klinkt niet alsof deze jongen een chocoladebeen heeft. Grant, lead, bitter. Liefhebbers van BBC’s Match of the Day kunnen de naam Grant Leadbitter als bekend kwalificeren. Tussen 2006 en 2009 was hij een gewaardeerd jeugdproduct van Sunderland in de Premier League. Inmiddels al jaren waardevol een niveautje lager. But who cares?

http://youtu.be/5tZZdZHYx6k

2. Mathieu Valbuena (Dinamo Moskou)

Tsja, dat zal niet eenvoudig worden voor PSV in de Europa League tegen Dinamo. Bekend zijn bij ons Douglas, Alexander Büttner, Balazs Dzsudzsak en Stanislav Manolev. Verder spelen daar Yuri Zhirkov (ex-Chelsea) en sinds deze zomer dus Valbuena. Dat is niet goed. Die opmerkelijke verschijning uit Frankrijk is slecht nieuws voor Eindhoven. Onwaarschijnlijk ‘le petit vélo’ slecht heeft geslapen van die 3-1 in Zwolle, en al helemaal niet als je zulke goals maakt:
http://youtu.be/nauGfllSGGo

1. Amido Baldé (Waasland-Beveren)

Eens in de zoveel weken komen ze voorbij: van die waanzinnige pogingen die dan glorieus slagen. Dat is het verhaal van Baldé. Robinho deed het leuk dit weekend, en het doelpunt van Arda Turan waarmee Atletico de stadsderby won bij Real Madrid was aardig. En Jérémy Ménez (AC Milan) bleek een slim ventje. Maar Baldé moet een beetje gek zijn om dit te doen, en de balvlucht, alsmede het eindpunt, is alleszins plezant te noemen.