Doornbos gewond bij ongeluk op snorfiets

Voormalig Formule 1-coureur Robert Doornbos is bij een ongeluk op een snorfiets zwaargewond geraakt. Dat vertelde vriendin Chantal Bles, die achterop zat en vrijwel ongedeerd bleef, afgelopen weekend in RTL Boulevard. Het stel droeg geen helmen en reed volgens Bles ten tijde van het ongeval nog geen twintig kilometer per uur. Ze klapten op een losse stoeptegel en sloegen vervolgens over de kop. „Robert heeft echt een flinke klapper gemaakt”, vertelt Bles. „Hij heeft zijn kaken op verschillende plekken gebroken en negen tanden zitten los.” Doornbos liep ook flinke gehoorschade op. Naar verluidt is hij nu doof, maar de oud-coureur zou volgens de artsen goede kans maken om te herstellen. Doornbos reed in het seizoen 2005-2006 in de Formule 1, voor Minardi en Red Bull. Hij kon in elf races geen indruk maken.

    • Novum