Verbitterde Herlings mist titel

Jeffrey Herlings slaagde er niet in zijn titel te prolongeren. Foto Reuters

Motorcrosser Jeffrey Herlings is er niet in geslaagd zijn wereldtitel in de MX2-klasse te prolongeren. De nieuwe kampioen heet Jordi Tixier en komt uit Frankrijk.

Voor Herlings was het zowel letterlijk als figuurlijk een pijnlijke nederlaag. De Brabander is vanaf zijn entree, drie jaar geleden, heer en meester in de MX2-klasse, maar liep zijn derde wereldtitel op rij mis als gevolg van een breuk in zijn bovenbeen twee maanden geleden. Herlings zag tijdens zijn absentie zijn grote voorsprong zienderogen slinken. Om de titel veilig te stellen besloot hij, met goedvinden van de dokter, in de laatste grand prix in Mexico te redden wat er te redden viel. Eén mancheoverwinning zou toereikend zijn geweest, maar dat lukte hem niet. Hij werd veertiende en negende, waar Tixier eerste en tweede werd. Dat was genoeg om de marge van 23 punten te overbruggen. Herlings reageerde op Twitter verbitterd: ‘Ik heb veel pijn geleden, maar alles gegeven wat ik had. Sorry.’ (NRC)