Tech

Microsoft neemt Minecraft-ontwikkelaar Mojang over voor 2,5 miljard dollar

Beeld: minecraft

Het Amerikaanse softwarebedrijf Microsoft heeft Mojang, de Zweedse spelontwikkelaar van het Minecraft computerspel, overgenomen voor 2,5 miljard dollar ( zo’n 1,94 miljard euro). Dat meldt het bedrijf maandagmiddag.

Vorige week ging het gerucht al dat Microsoft het bedrijf voor 2 miljard dollar wilde overnemen. Dat bedrag is dus gestegen met 0,5 miljard dollar.

Als gevolg van de overname verlaten Markus Persson, bedenker van Minecraft, en Mojang mede-oprichters Karl Manneh en Jakob Porsér, het bedrijf.

In een blogpost bevestigt Persson dat, hoewel het bedrijf groter is geworden dan hij had durven hopen, hij de verantwoordelijkheid voor de almaar groeiende populariteit van het spel niet meer wil dragen.

Het is nog niet bekend wat Microsoft’s plannen zijn met Mojang. Ook wordt niets gezegd over wat de overname betekent voor de andere projecten van Minecraft, zoals het kaartspel Scrolls.

Minecraft, dat sinds het uitkwam in 2009 alleen al op de PC meer dan 100 miljoen keer gedownload is, is verkrijgbaar op zowel de Xbox360 en op de Xbox One. Het kan gespeeld worden op PC, diverse mobiele platformen en op Sony Playstations (3, 4, en Vita).

Naar verwachting rondt Microsoft de overname eind dit jaar af.