Dit is een artikel uit het NRC-archief

Voetbal

Koploper PSV moet topscorer Depay minimaal zes weken missen

Memphis Depay van PSV.
Memphis Depay van PSV. Foto ANP / Olaf Kraak

PSV kan voorlopig geen beroep doen op Memphis Depay. De topscorer van de Eredivisie heeft een scheur in zijn liesspier opgelopen. Dat maakte PSV vandaag bekend. Het herstel van de aanvaller neemt naar verwachting zes tot acht weken in beslag.

Depay viel zaterdag in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen PEC Zwolle al na een kwartier geblesseerd uit. Direct werd de vrees uitgesproken voor een serieuze kwetsuur en de mri-scan bevestigde dat vermoeden.

Voor Depay en PSV komt de blessure op een heel ongelukkig moment. De aanvaller verkeerde in topvorm en was in vijf eredivisieduels al vijf keer trefzeker. Bovendien bezorgde hij met twee goals tegen Sjachtjor Soligorsk de Eindhovenaren een plaats in de groepsfase van de Europa League. (Novum)