Dit is een artikel uit het NRC-archief

Zorg

Mogelijk met ebola besmette artsen verlaten ziekenhuis

Foto ANP/Piroschka van de Wouw

De twee artsen die gisteren in het Leids Universitair Medische Centrum werden opgenomen wegens een mogelijke ebola-besmetting, hebben het ziekenhuis verlaten. Ze verkeren in goede gezondheid, maar hebben aangegeven in quarantaine te willen blijven.

Erdi Huizinga en Nick Zwinkels kwamen gisteren in het LUMC aan om gedurende 24 uur geobserveerd te worden. Als er in dat etmaal geen ziekteverschijnselen werden gesignaleerd, mochten de artsen weer naar huis. De twee hebben volgens Lion Heart Foundation - de NGO waarvoor ze in Sierra Leone werkten - echter aangegeven in isolatie te willen blijven op een geheime locatie:

De twee artsen werkten in het door ebola getroffen Sierra Leone. Ze behandelden in Yele een patiënt met ebola, zonder daar weet van te hebben. Daar dit toenterijd nog niet bekend was, droegen ze geen beschermende kleding.