Dit is een artikel uit het NRC-archief

Lifestyle

De grootste golfstick per wereld is 4 meter - en nog meer onzinnige records

De langste bruikbare golfstick ter wereld is 4,37 meter lang. Daarmee kwam de bal 165,46 meter vooruit. En nog meer (onzinnige) nieuwe wereldrecords uit het Guinness Book of Records.

Hoe kom je op het idee voor de langste golfstick ter wereld? Zoiets blijkt verrassend simpel. De 49-jarige recordhouder vroeg zich af “wat voor soort wereldrecord hij zou neerzetten”. En zo kwam hij, toevalligerwijs, op het idee voor een megagolfstick.

Nog meer records: de kleinste caravan

2,39 meter lang, 0,79 centimeter breed, 1,53 meter hoog. Zo groot klein is de kleinste caravan ter wereld. En daar zit een volledig bed in, licht, een tv, een waterkoker en een wastafel.

de grootste collectie van James Bond-prullaria

463 spullen van James Bond, heeft de 47-jarige Nick Bennett. Zijn eerste 007-film zag hij toen hij zeven jaar oud was en zijn fascinatie is nooit meer verdwenen.

de grootste tong

10,1 centimeter. Wat moeten we hier verder over zeggen.

De snelste hond op twee poten

Hij oefent dagelijks met rennen op zijn voorpoten en op zijn achterpoten. Dat levert records op van minder dan tien seconden voor de vijf en de tien meter. Bovendien kan hond Jiff ook nog eens skateboarden. En hij heeft maar liefst 1,3 miljoen likes op Facebook, 372.000 Instagram-volgers en meer dan 18.000 Twittervolgers - mede dankzij een optreden in een videoclip van Katy Perry.

De luidste fietsbel ter wereld

De maker van de kleinste caravan ter wereld heeft nóg een wereldrecord op zijn naam staan. Namelijk dat van luidste fietsbel ter wereld: 136 decibel. Handig, voor iemand die meer dan 160 kilometer per week fietst.