Braaf, inwisselbaar, soepel

Het is tijd voor een nieuwe popprinses. De ster van Lady Gaga is bijna uitgedoofd; Katy Perry en Beyoncé zijn gevestigd en Miley Cyrus heeft haar imperium gecreëerd. Dat maakt ruimte voor een nieuwe ster. Ex-kindster Ariana Grande (bekend van tv-programma’s) bevindt zich aan het frisse uiteinde van het spectrum; ze heeft een brave uitstraling en bereikt meerdere octaven. Haar nieuwe, tweede cd, My Everything, moet Grande breed lanceren. Er werden gast-rappers ingezet (Big Sean), gast-zangeressen ingevlogen (Jessie J, Nicky Minaj), sterproducers gehuurd (David Guetta) en enkele nieuwkomers krijgen een kans (Weeknd, Cashmere Cat). Die deden goed werk, vooral Love Me Harder van Weeknd heeft een mooi ondergrondse beat. Maar de meeste liedjes kregen een knetterende dance-sound of een voor de hand liggende rap en samples (van Jay Z, van Diana Ross). Grande klinkt steeds als iemand anders: als Beyoncé of als Katy Perry, maar bijna nergens als zichzelf.

    • Hester Carvalho