‘AB InBev praat met banken over overnamebod SABMiller’

Opnieuw geruchten over een mogelijke overname bij de grote bierbrouwerijen. Het Belgisch-Braziliaanse AB InBev zou met banken praten om de overname van SABMiller te financieren. En dat bedrijf was nou juist in het nieuws omdat het een bod op Heineken heeft uitgebracht.

ANP / EPA Tracey Nearmy

Opnieuw geruchten over een mogelijke overname bij de grote bierbrouwerijen. Het Belgisch-Braziliaanse Anheuser-Busch InBev zou met banken praten om de overname van SABMiller te financieren. En dat bedrijf was nou juist in het nieuws omdat het een bod op Heineken heeft uitgebracht.

Heineken heeft het bod overigens niet geaccepteerd, zo liet het bedrijf vanochtend in een verklaring weten - het wil een onafhankelijk familiebedrijf blijven. Wat overigens niet wil zeggen dat SABMiller niet opnieuw een bod zal uitbrengen.

Volgens The Wall Street Journal wil AB InBev - de grootste bierbrouwer ter wereld - SABMiller overnemen - de één na grootste bierbrouwer ter wereld. De overnameprijs kan oplopen tot 94 miljard euro. De krant baseert zich op één bron “met kennis van zaken”. AB InBev praat niet actief met SABMiller, zo zegt deze bron, omdat het bedrijf eerst de financiën op orde wil hebben voor het een formeel voorstel doet.

Er wordt al jaren gespeculeerd over deze overname. Volgens de bron heeft de overnamepoging van AB InBev niets te maken met het bod van SABMiller op Heineken.

AB Inbev is met ruime afstand de grootste

AB Inbev had vorig jaar een marktaandeel van 20 procent. SABMiller is de tweede bierproducent, met een marktaandeel van 9,6 procent; Heineken volgt met 9,3 procent. SABMiller maakt onder meer Grolsch, Foster’s, Peroni en Miller.

    • Mirjam Remie