Utrecht en ADO scoren niet en blijven zo in de middenmoot staan

FC Utrecht is ook in zijn tweede thuisduel van het seizoen ongeslagen gebleven. De Utrechters speelden zondag met 0-0 gelijk tegen ADO Den Haag. Eerder had Utrecht in eigen huis gewonnen van Willem II.

De supporters in De Galgenwaard werden niet bepaald verwend. De hoogtepunten en grote kansen waren in beide helften op één hand te tellen. Utrecht was de eerste helft de betere partij, met linkerflankspeler Tommy Oar in een dwingende rol. Tot doelpunten leidde het overwicht niet, ondanks een aantal goede schotkansen. ADO kreeg vlak voor rust zijn eerste goede mogelijkheid. Mike van Duinen zag zijn poging net naast het doel van Utrecht verdwijnen.

Gelijkspel logisch gevolg

Ook in de tweede helft was Van Duinen dicht bij een treffer. Zijn poging werd een kwartier voor tijd verijdeld door doelman Robbin Ruiter. In de slotfase weigerden beide ploegen grote risico’s te nemen en dus was de remise een logisch gevolg.

Utrecht handhaaft zich op de negende plaats, met zeven punten uit vijf duels. ADO staat met twee punten minder dertiende.

Inmiddels zijn er twee wedstrijden begonnen: SC Cambuur ontvangt FC Groningen, Vitesse hoopt voor het eerst dit seizoen te winnen en probeert dat te doen tegen Excelsior. Om 16.45 uur volgt de laatste wedstrijd van deze Eredivisieronde: FC Dordrecht tegen NAC Breda.

(Novum)