In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week een festival in Wit-Rusland, luchtaanvallen in Syrië en een supermaan. Let wel: sommige foto's kunnen als schokkend worden ervaren.
Ze hoeven nog even niet de catwalk op, deze twee modellen van de show van ontwerper Thom Browne tijdens New York Fashion Week. Dus ze kunnen nog even rustig een tijdschrift lezen.
EPA/ Stephen Chernin
Een traditioneel festival in het dorpje Ozerco in Wit-Rusland, niet ver van de hoofdstad Minsk. Mensen dansen en gooien met stro.
AFP/ Uladz Hrydzin
De Zuid-Afrikaanse paralympische atleet Oscar Pistorius komt aan bij de rechtbank. Hij schoot begin 2013 zijn vriendin Reeva Steenkamp dood. De rechter achtte hem deze week niet schuldig aan moord, maar wel aan dood door schuld. Daar staat een maximale straf op van 15 jaar. De strafmaat wordt in oktober bekendgemaakt.
EPA/ Kim Ludbrook
Dit kindje lag onder het puin na een reeks luchtaanvallen in Al-Ghouta, bij de Syrische hoofdstad Damascus, maar wist te overleven.
Reuters/ Bassam Khabieh
Een Oekraïense soldaat staat bij een tank vlak bij het stadje Pervomaysk in het oosten van het land. Daar is nog steeds officieel een wapenstilstand tussen Kiev en de separatisten, maar het is al meerdere keren geschonden.
Reuters/ Gleb Garanich
Kinderen van een islamitische school in Bangladesh spelen in het puin van hun schoolgebouw bij de rivier Padma. Een muur was ingestort.
AP/ A. M. Ahad
Een inwoner van Avdeevka, vijf kilometer ten noorden van Donetsk, draagt een enorme teddybeer over straat. Links staat een Oekraïense militair die in de buurt patrouilleert.
AFP/ Anatolii Stepanov
Leden van het Old Hickory-regiment zijn in hun legerjeep onderweg naar ceremonie van de nationale bevrijdingsestafette in Mesch.
Foto NRC/ Chris Keulen
Een supermaan zorgt voor een prachtige lucht boven de Providencia-favela in Rio de Janeiro.
AFP/ Yasuyoshi Chiba
Mensen die getroffen zijn door overstromingen in Srinagar, India, weten niet hoe snel ze bij de voedselpakketten en andere hulpmaterialen moeten komen die net door de Indiase luchtmacht zijn gedropt. In de regio Kashmir waren er de ernstigste overstromingen in 50 jaar.
Reuters/ Adnan Abidi
De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zit in het vliegtuig onderweg van Jordanië naar Irak. Hij ging daar praten met de nieuwe leiders van het land over hun rol in de strijd tegen de Islamitische Staat.
AFP/ Brendan Smialowski
Een grenswacht bij de grens tussen Mexico en de Verenigde Staten probeert een immigrant zonder geldige documenten vast te pakken. Dat lukte hem niet, maar een collega wel. Duizenden mensen steken illegaal vanuit Mexico de grens met de VS over.
AFP/ John Moore
Een echte paardenfluisteraar. De Argentijn Martin Tata demonstreert in Buenos Aires het zogenoemde 'Indisch temmen' met zijn paard Primavera.
Reuters/ Enrique Marcarian
Een ontheemd meisje, slechts vijf maanden oud, ligt in een zelfgemaakte 'wieg' in een tent aan de rand van de Afghaanse hoofdstad Kabul.
AP/ Rahmat Gul
Een slachtoffer van wat volgens activisten een reeks luchtaanvallen van het leger van de Syrische president Assad waren, wordt weggedragen.
Reuters/ Bassam Khabieh