Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Defensie

40 mensen dood in Nigeria na instorten gebouw

Reddingsverwerkers bij de plek in het Nigeriaanse Lagos waar vrijdag een gebouw instortte dat bij een megakerk van een bekende geestelijke hoort. 40 mensen hebben volgens de laatste cijfers het ongeluk tot nu toe niet overleefd.
Reddingsverwerkers bij de plek in het Nigeriaanse Lagos waar vrijdag een gebouw instortte dat bij een megakerk van een bekende geestelijke hoort. 40 mensen hebben volgens de laatste cijfers het ongeluk tot nu toe niet overleefd. Foto AP/ Sunday Alamba

Het dodental na het instorten van een gebouw in de Nigeriaanse stad Lagos afgelopen vrijdag is flink opgelopen en staat nu op 40, zo maakte een coördinator van de Nigeriaanse hulpdienst NEMA aan persbureau AFP bekend. Eerder werd gesproken van achtereenvolgens drie en zeventien doden.

Twitter avatar Nateo_lar Nath karnap Lar The collapse building in sanagogue church in lagos. http://t.co/5lQF4pQFNt

Kerk van populaire geestelijke

Het gebouw in kwestie maakte onderdeel uit van een megakerk van een van de beroemdste priesters en televisiedominees van Nigeria, TB Joshua. Zo’n 124 zijn levend onder het puin van het gebouw, dat diende als gastverblijf voor buitenlandse volgers van de geestelijke, vandaan gehaald.

Het is nog onduidelijk wat de oorzaak is van het instorten van het gebouw.