Zonder kwaliteitsgarantie

Bedenk je even hoeveel festivals er deze zomer werden gehouden en probeer daarna nog iets nieuws te bedenken. Lastig? Fringe lukte het en is daarmee het rijkste, gekste, gulzigste en meest gevarieerde festival van het jaar. Fringe biedt bijna tachtig voorstellingen op veertig locaties in Amsterdam, waaronder de meest onverwachte plekken – de wc’s van het Volkshotel, seksclub Casa Rosso, Het Veronicaschip, Club Up. De organisatie geeft bewust geen garantie voor kwaliteit – er is een open inschrijving – dus tref je zonderlingen naast beloftes, outcasts naast erkend talent, mislukkingen naast meesterwerkjes. Niets staat vast, op Fringe. Maar avontuur is altijd gegarandeerd. Het Fringe Festival paart eigengereid het laagste aan het hoogste, en is als caleidoscopisch totaalfestival volmaakt.