Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

Uitgesproken minderheid

– Goedemiddag, u spreekt met de gemeente Rotterdam.

– Dag, ik ben Mohammed van ZM, de Zwijgende Meerderheid.

– In dat geval zet ik u even op de speaker van het stadhuis.

– IK BEN MOHAMMED EN HET KALIFAAT KAN MIJN RUG OP!

– Goed zo, Mohammed. We strepen u van de lijst. Wat is uw BSN?

– 200100911.

– Dank, u bent vanaf nu gecodeerd als UM.

– UM?

– Ja, Uitgesproken Minderheid.

– Laat u het weten als ik me weer ergens tegen moet uitspreken?

– Jazeker, dat is ons beleid. Goedemiddag!

(StdJ)