Ontdek je monumentje

Altijd al eens dat oude boerderijtje willen bezoeken, maar had je geen goede reden? Misschien moet je het dit weekend eens proberen, want zaterdag en zondag is het Open Monumentendag. Tachtig procent van de Nederlandse gemeentes doet mee. Op de website van de Open Monumentendag vind je een zoekmachine waarop alle monumenten te vinden zijn. En goedbedoeld advies natuurlijk. Zo kun je een tour doen langs de forten van de Hollandse Waterlinie. Liever volkomen willekeurige tips van nrc.next? Rotterdammers moeten naar het Witte Huis, de oudste wolkenkrabber van Nederland. Of het Groothandelsgebouw. In Utrecht mag je Paushuize niet missen. Maar je kunt natuurlijk ook naar de Waalse Kerk te Zwolle. Stadskanaal levert overigens geen zoekresultaten op. Wij vragen ons af waarom.