Níét ver van mijn bed

Voor veel Nederlanders is de beursgang van een ver-van-mijn-bedshow. De stukken zijn voor particuliere beleggers niet te krijgen, het bedrijf doet zaken in China en de beursgang is in de Verenigde Staten. Onterecht! Alibaba is een wereldmarktleider. Het bedrijf heeft een marktwaarde vergelijkbaar met die van Intel en Samsung en behoort tot de technologie-toptien in de wereld. Het is een machtig bedrijf en het wordt de grootste beursgang in de Amerikaanse historie. E-handel is een groeimarkt en Alibaba heeft 80 procent van de Chinese markt in handen. Hoewel de groei in China afzwakt is het groeiniveau van 7,5 procent nog altijd om van te watertanden. De prijsrange van 60 tot 66 dollar was aan de lage kant van de marktverwachting. Daar heeft u weinig aan als u niet kan inschrijven, maar het loont zeker de moeite om dit bedrijf eens nader te bekijken.