Waylon... ain't giving up easy

Zanger Waylon (Willem Bijkerk) heeft een hectische tijd achter de rug. Samen met Ilse de Lange was hij dit jaar, als het duo The Common Linnets, de Nederlandse afvaardiging voor het Eurovisie Songfestival. Ze behaalden daar de tweede plaats. Het internationale succes van deze samenwerking was een verassing voor beide partijen en leverde veel spanning op. Toen Waylon een paar keer niet kwam opdagen bij optredens, werd de komische zoektocht #WaarisWaylon een hype op social media. Kort daarna besloot hij The Common Linnets te verlaten om zich weer te richten op zijn solocarrière. Deze documentaire volgt hem tijdens het maken van zijn nieuwe album Heaven after Midnight in Nashville en Hollywood. Met een country geluid gaat de zanger terug naar zijn roots. Opvallend: DeLange schreef mee aan een nummer op de plaat.

NPO 3, 23.35-0.40u.