Bootvluchtelingen Kreta verdronken - 9 migranten gered

De vuurtoren in de haven van Valletta, Malta. Foto Reuters / Darrin Zammit Lupi

In de Middellandse Zee zijn Maltese en Italiaanse reddingswerkers op zoek naar overlevenden van een gezonken vluchtelingenboot. Zeker twee vluchtelingen zijn omgekomen. Twintig migranten worden nog vermist. Dat meldt persbureau Reuters.

Negen mensen konden uit het water worden gered. De reddingsoperatie begon vrijdag nadat twee vluchtelingen werden gered, die vertelden dat er totaal zo’n dertig mensen aan boord waren. De Italiaanse kustwacht wist nog zeven mensen uit het water te halen. De overlevenden zijn naar Kreta gebracht.

Het is niet bekend waar de migranten vandaan kwamen.

Meer dan 100.000 bootvluchtelingen zijn er dit jaar al opgepikt door de Italiaanse marine en kustwacht. Daarbij zitten tienduizenden vluchtelingen uit Syrië. Lees hier hoe het centraal station van Milaan draaischijf is geworden van Syrische vluchtelingen.

    • Marije Willems