Ajax wint dankzij Milik - ook winst Twente en Heerenveen

Milik vorige maand in duel met Guram Kashia van Vitesse. Foto ANP / Olaf Kraak

Ajax heeft na twee verliespartijen weer eens gewonnen in de Eredivisie. In de Amsterdam Arena werd Heracles Almelo vanavond met 2-1 verslagen. FC Twente won ook met 2-1, in eigen huis van Go Ahead Eagles. Later op de avond versloeg SC Heerenveen AZ in Alkaar met 0-1.

Ajax dankte de moeizame zege aan Arek Milik, die beide goals voor zijn rekening nam. Wout Weghorst maakte het met een fraaie kopbal in de slotfase nog spannend door Heracles op 2-1 te zetten. Na zijn goal in de 86e minuut bleek het nog puntloze Heracles een flink eindoffensief in huis te hebben. Ajax wankelde, maar de Almeloërs wisten geen gebruik te maken van de zwakte aan Amsterdamse kant. Ajax boekte zo zijn derde competitiezege van het seizoen. Alleen van PSV werd verloren.

Jesus Corona eist hoofdrol op bij Twente

FC Twente boekte na vier remises op rij eindelijk een zege. Jesus Corona was met een doelpunt en een assist de grote man bij de thuisploeg. Luc Castaignos was ook trefzeker namens de Tukkers: hij had Twente al in de vierde minuut op voorsprong gezet na een fraaie combinatie met Hakim Ziyech en Corona.

Twente stijgt door de overwinning van de dertiende naar de achtste plaats in de Eredivisie met zeven punten uit vijf duels. Go Ahead blijft op vier punten staan en bezet daarmee de vijftiende positie.

Heerenveen boekt nipte zege in Alkmaar

SC Heerenveen boekte later vanavond zijn derde overwinning op rij in de Eredivisie. Door een doelpunt van Daley Sinkgraven werd in Alkmaar met 1-0 gewonnen van AZ. Heerenveen komt door de zege voorlopig op de tweede plaats in de Eredivisie terecht. AZ staat negende.

    • Pim van den Dool