Vodafone wil ‘voor de juiste prijs’ best Liberty Global overnemen

Vodafone-ceo Vittorio Colao zou voor de ‘juiste prijs’ best Liberty Global, het moederbedrijf van UPC en Ziggo, willen overnemen. Dat zei de ceo in gesprek met Bloomberg News.

SCHIPHOL-RIJK - Een vlag bij het kantoor van Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, de aanbieder van digitale televisie, kabeltelevisie, breedbandinternet en telefoniediensten. ANP XTRA BAS CZERWINSKI
SCHIPHOL-RIJK - Een vlag bij het kantoor van Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, de aanbieder van digitale televisie, kabeltelevisie, breedbandinternet en telefoniediensten. ANP XTRA BAS CZERWINSKI

Vodafone-ceo Vittorio Colao zou voor de ‘juiste prijs’ best Liberty Global, het moederbedrijf van UPC en Ziggo, willen overnemen. Dat zei de ceo in gesprek met Bloomberg News.

Het persbureau sprak kort met de ceo die in New York is voor een conferentie georganiseerd door de Amerikaanse bank Goldman Sachs. Volgens Goldman-analist Tim Boddy bleek tijdens de conferentie, die achter gesloten deuren werd gehouden, dat Vodafone openstaat “voor een grote overname, gericht op de lange termijn”.

Technologieredacteur Marc Hijink twittert:

Twitter avatar marchijinkNRC marc hijink @nrc Vodafone beaamt interesse voor kabelreus Liberty Global. Zou de grote vis die Ziggo opslokt nu zelf opgeslokt worden? http://t.co/LSXp02V6Dd

Vodafone heeft de laatste twee jaar veel kabel- en breedbandbedrijven overgenomen in Duitsland en Spanje om zo de terugvallende inkomsten uit hun mobiele netwerk te kunnen compenseren. Dat verhoogde de druk op Liberty Global, dat dochterondernemingen heeft in onder andere Duitsland, Engeland en Nederland.

Liberty Global kocht in januari Ziggo

Liberty Global, het bedrijf van miljardair John Malone, bracht eerder dit jaar een overnamebod uit op het Nederlandse kabelbedrijf Ziggo ter waarde van ongeveer 10 miljard euro. In juli investeerde het daarnaast in iTV, de grootste commerciële omroep in het Verenigd Koninkrijk.

    • Nando Kasteleijn