Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Minister Bussemaker sluit quotum voor vrouwen in de top van bedrijven niet uit

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (PvdA) sluit niet uit dat er een quotum wordt ingesteld om meer vrouwen in de top van het bedrijfsleven te krijgen. Dat heeft de bewindsvrouw gisteren gezegd in reactie op een rapport waaruit blijkt dat vrouwen in 800 grote organisaties in Nederland nog altijd ondervertegenwoordigd zijn. Het percentage vrouwen in deze organisaties is onder commissarissen 11,2 procent en in raden van bestuur 8,9 procent. Het streefcijfer van het kabinet is 30 procent. „Als het old boys network niet zelf in actie komt, wordt de druk steeds groter om een quotum in te voeren”, aldus Bussemaker, die beklemtoont dat een quotum een laatste redmiddel is. „Het is een paardenmiddel. Maar met de huidige cijfers kunnen we niet aankomen in Brussel.” (Novum)