‘Ook gezin uit Den Haag naar Syrië vertrokken om zich aan te sluiten bij IS’

Begin september is er vanuit Den Haag een gezin naar Syrië vertrokken, melden bronnen aan de Volkskrant. Volgens de krant gaat het om Mousa I., die samen met zijn vrouw en kind is vertrokken om zich bij IS aan te sluiten. De gemeente kon het nieuws niet bevestigen.

Eerder werd al bekend dat een gezin uit Amersfoort zich had aangesloten bij de extremistische jihadisten. Gisteren meldde de Hilversumse burgemeester Pieter Broertjes in een brief aan de gemeenteraad dat er een gezin met vier kinderen uit die stad vermoedelijk naar Syrië is afgereisd.

Ook was er consternatie rond twee mogelijke ‘jihadgezinnen’ uit Huizen. De ouders werden opgepakt, de zes kinderen ondergebracht bij pleeggezinnen. Inmiddels zijn alle ouders weer vrijgelaten. Er was gebleken dat er geen aanleiding was om aan te nemen dat de gezinnen wilden afreizen naar Syrië.

    • Frank Huiskamp