Net gemist, 13/9

De terugkijk- en leestips die nrc.next selecteerde voor het weekend:

KIJKEN
Wat Manhunt, de jacht op Osama Bin Laden.
Tijd 105 minuten

Op 2 mei 2011 was het dan eindelijk zover. De Amerikanen hadden Bin Laden te pakken. Bijna tien jaar na de aanslagen op de Twin Towers. Velen zullen zich hebben afgevraagd of ze hier überhaupt nog mee bezig waren. Dat waren ze dus, al sinds midden jaren negentig. Nauw betrokkenen van de CIA en de FBI vertellen hoe ze hem uiteindelijk wisten te vinden. En hoe de stemming direct na nine eleven was. Al maanden waarschuwde de CIA voor een grote aanslag. Ze wisten alleen niet waar en wanneer precies.

LUISTEREN

Wat De hele playlist van Into The Great Wide Open
Tijd heel veel minuten

De kaarten voor dit muziekfestival op Vlieland zijn altijd binnen een mum van tijd uitverkocht. Daarom is het erg fijn dat alle optredens nu terug te luisteren zijn bij 3voor12. Nog een keer nagenieten van Typhoon, Ben Howard en Charles Bradley

KIJKEN

Wat Interview met Guus Hiddink na Tsjechië-Nederland
Tijd 4 minuten

We kennen Guus Hiddink als de joviale succestrainer die altijd ontspannen is. Overal ter wereld gewerkt en bijna overal succesvol geweest. Die raakt niet zo snel van slag. Toch was hij na de verloren EK-kwaliticatiewedstrijd tegen Tsjechië afgelopen dinsdag behoorlijk van de leg. Hij maakte ruzie met Jack van Gelder en leek zich verraden te voelen door zijn spelers. De moeite waard om ook eens een kwetsbare Hiddink te bekijken.

LEZEN

Wat Waarom de crisis in Oekraïne de fout is van het Westen.
Tijd 20 minuten

Het valt in het Westen momenteel niet mee om Rusland te begrijpen. Als Oekraïne zich bij de EU en de NAVO wil aansluiten waarom laten de Russen dat dan niet gewoon gebeuren? Wat moet Rusland met die onrendabele gebieden in het oosten van Oekraïne waar het nu de opstandelingen steunt? Vanwaar die oorlogszuchtige taal, voelt het land zich werkelijk bedreigt door het Westen? Het toonaangevende tijdschrift voor internationale betrekkingen Foreign Affairs bekeek de zaak eens van de andere kant. Wat is eigenlijk het aandeel van het Westen in deze crisis? Lees dit artikel en krijg inzicht in de Russische versie van het conflict.

    • Thomas Rueb