Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Defensie

Rampplek te gevaarlijk voor verder onderzoek

Foto Reuters

De plek in Oekraïne waar vlucht MH17 is neergestort, is nog altijd te gevaarlijk om het onderzoek naar de ramp voort te zetten. Dat zei minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert gisteren. Ze hoopt dat de missie nog voor het invallen van de winter kan worden hervat. Hennis sprak gisteren in Den Haag met haar Maleisische collega Hishammuddin Hussein over de situatie in Oekraïne. Ze meldde dat Nederland en Maleisië ‘duidelijk’ op dezelfde lijn zitten. Deze week werd bekend dat het toestel dat op 17 juli crashte boven Oekraïne, tijdens de vlucht „in stukken is gebroken” nadat “een groot aantal objecten” het toestel heeft „doorboord”.