Verwarring over positie Van Basten als trainer

Marco van Basten stopt per direct als trainer van AZ, schrijft De Telegraaf. De trainer laat per sms aan het AD weten dat de berichtgeving onjuist is en dat AZ maandag met een persbericht komt.

Marco van Basten langs de kant tijdens AZ-Ajax. Foto ANP/ Olaf Kraak

Marco van Basten zou enkele maanden na zijn aanstelling bij AZ opstappen als trainer. Hij was de afgelopen weken al uit de roulatie vanwege privéproblemen. Hij bleek last te hebben van hartkloppingen en onderging meerdere onderzoeken. Van Basten zou dit weekend weer beginnen, maar volgens De Telegraaf keert hij niet meer terug.

Update 11.45 uur: Marco van Basten laat per sms aan Algemeen Dagblad weten dat de De Telegraaf ‘slecht geïnformeerd’ is. Volgens de trainer komt AZ maandag, na AZ - Heerenveen, met een persbericht.

De 49-jarige oud-topspits volgde aan het eind van het vorige seizoen Dick Advocaat op. Daarvoor was hij trainer van SC Heerenveen. Van Bastens beoogde opvolger is oud-trainer van NEC en Excelsior Alex Pastoor. Hij is momenteel assistent-coach en verving Van Basten de afgelopen weken al op de bank.

Van Basten blijft volgens De Telegraaf mogelijk wel aan bij de club als adviseur.

‘Vertrek niet waar’

Earnest Stewart, technisch directeur bij de Alkmaarse voetbalclub, ontkent volgens het AD “met klem” dat Van Basten stopt als trainer:

“Ik kan dit niet bevestigen, want het is niet waar.”

Van Bastens zaakwaarnemer zegt dat de berichtgeving “te voorbarig is” en dat hij volgende week weer aan het werk gaat. Stewart bevestigt wel dat er maandag met Van Basten wordt gesproken over de situatie.

    • Frank Huiskamp