Kibbeling met ravigottesaus

Ik las laatst ergens dat het door een beslag halen en frituren van vis om het te serveren met een mayonaiseachtige saus zo ongezond is dat het alle argumenten vóór het eten van vis teniet zou doen. Van dat soort uitspraken word ik altijd een beetje gedeprimeerd. Laten we alsjeblieft niet zo angstig worden voor alles wat vet en koolhydraten heet, dat we nergens meer van mogen genieten. Huppetee, we maken vandaag versgebakken kibbeling met zelfgemaakte ravigottesaus. Goed voor het humeur en dus gezond. Het recept, voor 2 personen, komt uit Visbijbel van Bart van Olphen.

Klop voor de ravigotte de olie met de azijn, meng er de kruiden, kappertjes, mosterd en het fijngewreven ei door en maak op smaak met peper en zout. Verwarm de olie in de frituurpan tot 180 °C. Meng voor het beslag bloem, ei en melk met een garde. Dep de visfilets droog met keukenpapier en bestrooi met peper en zout. Haal de stukjes vis door het beslag en laat ze in een zeef uitlekken.

Bak de kibbeling goudbruin in de hete olie (niet alles tegelijk; voeg ze één voor één toe, maar wel in hoog tempo). Laat uitlekken op keukenpapier. Strooi er eventueel nog wat zout over. Serveer met ravigottesaus en citroen.