Gezocht: 5.000 leden die níét links zijn

Joshua Livestro vindt het huidige media-aanbod te links. De columnist en hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard wil volgende week een rechtse opiniesite lanceren.

Opinie van rechts. Daarvoor ziet Joshua Livestro, nu hoofdredacteur van De Dagelijkse Standaard, nog wel ruimte. Livestro, columnist, publicist en ooit adviseur van Sarah Palin, lanceert volgende week een nieuwe site, waarmee hij vijfduizend betalende abonnees wil binnenhalen.

Wat gaat het precies worden?

„We gaan een platform maken met dagelijkse opiniejournalistiek en eigen videoreportages. We hebben als ambitie om op termijn een online televisiekanaal te worden.”

Nóg een nieuwe opiniesite?

„De huidige programmering is niet gebalanceerd. Bij de publieke omroep noemden ze het ‘drie keer De Volkskrant’. Veel nieuws komt vanuit één wereldbeschouwing, maar actualiteiten moeten ook op een andere manier worden belicht.”

Een ‘rechtse Correspondent’?

„Dat is een vergelijking die wordt gemaakt, maar wij zijn wat we zijn. Het motto van De Correspondent luidt ‘Voorbij de waan van de dag’. Wij willen juist niet te ver voor de muziek uitlopen, want dan missen we de publieke opinie, dat waar mensen het dagelijks over hebben.”

Jullie gaan achter de betaalmuur?

„Ik denk dat het publiek inmiddels gewend is aan crowdfunding en dat mensen accepteren dat de journalistiek zo uit de kosten probeert te komen.”

Wat voor onderwerpen en rubrieken kunnen we verwachten?

„Daar ga ik niets over loslaten. We gaan de komende dagen steeds meer bekend maken, wie er meewerken bijvoorbeeld. Volgende week, 18 september, lanceren we de naam van ons medium en maken we bekend hoeveel het gaat kosten om lid te worden. Vanaf dat moment kunnen mensen zich ook aanmelden.”

    • Marloe van der Schrier