Experts onderzoeken of veiliggestelde sporen MH17 deel van een wapen zijn

Ongeveer 25 metalen deeltjes worden door forensische experts onderzocht om te bepalen of deze afkomstig zijn van het in juli neergestorte vliegtuig MH17 of van een eventueel wapen waarmee het is neergehaald. Dat hebben Openbaar Ministerie en de politie vanmorgen bekendgemaakt op een persconferentie in Rotterdam. De 25 metalen deeltjes maken deel uit van de ongeveer 500 sporen en deeltjes die zijn veiliggesteld op de lichamen en de bagage van slachtoffers van de vliegramp. Hoofdofficier van justitie Fred Westerbeke verwacht nog satellietbeelden van de VS. Op de website van de Nederlandse politie is eerder een oproep gedaan om beeldmateriaal beschikbaar te stellen en dat te uploaden. Er zijn inmiddels 20.000 foto’s en 750 filmpjes geüpload. (NRC)