Doorbreken als beginnend schrijver? Doe mee aan de Debutantenschrijfwedstrijd

Beginnende, en nog niet eerder gepubliceerde, schrijvers kunnen vanaf vandaag meedoen aan de Debutantenschrijfwedstrijd. De nieuwe schrijfwedstrijd is een initiatief van schrijversvakschool Editio en NRC Boeken.

De schrijfwedstrijd is bedoeld voor schrijvers, jong of oud, die nog niet officieel met een roman of poëziebundel gedebuteerd zijn. Zij kunnen non-fictie, fictieteksten van maximaal 1500 woorden of poëzie (max. 3 gedichten) vanaf vandaag op deze pagina plaatsen. De stukken zijn daar voor zowel vakjury als publiek te lezen. Teksten kunnen tot en met 12 november ingezonden worden.

Aan de Debutantenschrijfwedstrijd zijn twee prijzen verbonden: een juryprijs en een publieksprijs. De winnaar van de juryprijs krijgt onder andere manuscriptbegeleiding, publicatie op het NRC Boekenblog en een kaartje voor het Boekenbal. Winnaar van de publieksprijs - er kan op de inzendingspagina gestemd worden - wint een schrijfcursus, publicatie in Het Debuut en een kaartje voor het eerste debutantenbal.

Uitreiking op eerste debutantenbal

In de vakjury van de Debutantenschrijfwedstrijd zitten Arjen Fortuin (Boekenredacteur, NRC Handelsblad), Thomas Verbogt (Schrijver, EDITIO tutor Fictie), Auke Kok (Sportjournalist, EDITIO tutor Non Fictie), Daphne de Heer (Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam) en Niña Weijers (winnares Write Now 2010, debuutroman De Consequenties 2014)

De Debutantenschrijfwedstrijd is een initiatief van NRC Boeken, EDITIO, CPNB en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA). De bekendmaking van de winnaars vindt plaats op 7 februari 2015 tijdens het eerste Debutantenbal. Dat bal wordt georganiseerd door EDITIO, CPNB, De Balie en SLAA en zal plaatsvinden in De Balie in Amsterdam.