Topcrimineel cel in voor eigen veiligheid

De van afpersing verdachte Dick V., beschouwd als een van de kopstukken in de onderwereld, zit op eigen verzoek vast omdat hij vreest voor zijn leven. Het Openbaar Ministerie heeft V. meegedeeld dat zijn naam op een dodenlijst staat, zei zijn advocaat gisteren tegen de NOS. De rechtbank besloot eerder dat V. op vrije voeten mocht komen door zijn voorlopige hechtenis te schorsen. Op verzoek van V. heeft de rechter die schorsing nu weer ingetrokken. V., een sportschoolhouder uit Beverwijk, werd vorig jaar mei opgepakt op verdenking van onder meer afpersing. Topcrimineel Willem Holleeder heeft vanwege de zaak ook vastgezeten. V. zou Holleeder in oktober 2012 nog een gebroken kaak hebben geslagen. De ongebruikelijke stap van V. zou erop duiden dat de spanning in de onderwereld hoog is. Andere topcriminelen zouden zich bewapenen of naar het buitenland vluchten. Wie het op V. heeft gemunt is onbekend.

    • Novum