Douanier in cel voor drugs

Foto Reuters

Een 47-jarige douanier is gisteren veroordeeld tot zeven jaar cel voor betrokkenheid bij een transport van 268 kilo cocaïne van Curaçao naar Sint Maarten. De man werkte al 23 jaar afwisselend in een hooggeplaatste functie op Curaçao en Sint Maarten. De rechtbank in Sint Maarten stelt in het vonnis dat ook personeel van Swissport Cargo Services, de Curaçaose luchthavenpolitie en de douane op beide eilanden actief betrokken moeten zijn geweest bij het transport. Dat geen verder onderzoek is gedaan, komt volgens het Openbaar Ministerie door capaciteitsproblemen. Een onderzoek naar de betrokkenheid van een tweede collega van de man op Sint Maarten is wel afgerond, de zitting vindt later dit jaar plaats. De cocaïne was bestemd voor de Verenigde Staten en had een straatwaarde van ongeveer dertien miljoen euro. (Novum)