Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Wielrennen

Kazach Valentin Iglinski op gebruik epo betrapt tijdens de Eneco Tour

Valentin Iglinski van wielerploeg Astana heeft tijdens de Eneco Tour van vorige maand in Nederland en België epo gebruikt. De internationale wielerunie UCI heeft hem voorlopig geschorst, terwijl hij door zijn wielerploeg inmiddels ontslagen is. Iglinski heeft het dopinggebruik bevestigd en zegt volgens Astana het verboden middel op eigen initiatief te hebben gebruikt. Iglinski boekte vooral succes in kleinere Chinese rondes. Astana wordt geleid door oud-renner Alexander Vinokoerov die ook een dopingverleden heeft. (Novum)