Werk, werk, werk, en grote problemen voor Sail

Goedemorgen, NRC Q-lezer. Dit is wat je vandaag moet weten.

Wat willen jij en de overheid niet? Een burn-out. Maar het Rijk draagt er wel aan bij dat we overspannen raken, schrijft het Sociaal Cultureel Planbureau in een kritisch rapport. NRC Q heeft de belangrijkste bevindingen.

Het Chinese Alibaba heeft de reputatie alleen interessant te zijn voor kopers en verkopers van Chinese spullen. Maar ook Nederlandse ondernemers lopen binnen via de internetgigant.

Wilde je binnenkort aan de zelfrijdende auto? Wacht nog maar even. Vier problemen met auto’s die je niet zelf hoeft te besturen.

Poldernieuws

Het Amsterdamse zeilfeest Sail zit diep in de financiële problemen, meldt De Telegraaf.

In 2019 zijn Denemarken en Nederland met een ondergrondse kabel verbonden om duurzame Deense windenergie naar Nederlandse huizen te exporteren, schrijft het Financieele Dagblad.

De gemeente Enschede is blut, heeft geen geld voor bijstand en wil dat bewoners eerst zelf dokken, aldus nrc.next.

While you were sleeping… in the US

Komen er verschillende snelheden op het internet? Niet als het aan Netflix en Vimeo ligt. PC World vertelt over hun actie: slowdown day als waarschuwing tegen aantasting van de ‘net-neutraliteit’.

Onschuldig ogende modebedrijven in L.A. worden door Mexicaanse drug-kartels gebruikt om dollars wit te wassen, meldt de LA Daily News.

Twitter hoopt 1,5 miljard dollar binnen te halen om de groei te financieren. Intussen heeft terreurgroep IS het op Twitter-werknemers gemunt, schrijft SF Gate.

While you were sleeping… in Asia

Ben jij Alibaba nu al beu? Kijk eens naar Lazada, het Aziatische zusje van Zalando dat hard groeit. Nikkei Asian Review schrijft er over.

Een enorme geopolitiek schok met enorme economische gevolgen is in de maak, mocht een Chinees-Japanse peiling realiteit worden. Steeds meer inwoners denken dat er een oorlog komt, schrijft de Financial Times.

Apple doet dom in China. Het is een enorme markt voor het bedrijf, maar de nieuwe iPhone zal er voorlopig niet te koop zijn, aldus The Wall Street Journal.

NRC Q’s citaat van de dag

“Het credo ‘Werk! werk! werk!’ is een enigszins paradoxaal advies voor diegenen die hun burn-outklachten proberen te verminderen.” - Het Sociaal Cultureel Planbureau in het rapport over werkstress

Veel succes vandaag. Heb je nieuws, commentaar, of ben je al miljonair door Alibaba? Mail ons op nrcq@nrc.nl. Volg ons op Twitter en Facebook voor updates.