Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politiek

UEFA kritisch over Rusland en Israël als gastlanden EK 2020

De kans dat er tijdens het EK van 2020 wedstrijden worden gespeeld in Rusland en Israël lijkt klein. De UEFA heeft in een rapport zorgen geuit over de politiek instabiele situatie in beide landen. Volgende week vrijdag maakt de UEFA bekend welke dertien landen het EK in 2020 mogen organiseren. Israël hoopt over zes jaar wedstrijden naar Jeruzalem te halen, de Russen schoven Sint-Petersburg naar voren als speelstad. In totaal zijn er twaalf landen die elk drie groepswedstrijden en een achtste of kwartfinale mogen organiseren, Duitsland en Engeland zijn de enige kandidaten voor de halve finales en de finale. (Novum)