Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Fincher maakt serie bij HBO

David Fincher en betaalzender HBO zijn in onderhandeling over een nieuwe tv-serie over het door gangsters gedomineerde Los Angeles van de jaren vijftig. Fincher, vooral bekend van Fight Club, Se7en en The Social Network, wil hiervoor samenwerken met schrijver James Ellroy. Ellroy is vooral bekend van zijn boekenreeks L.A. Quartet, die zich ook in de Engelenstad van de jaren vijftig afspeelt. De reeks bestaat uit The Black Dahlia, The Big Nowhere, L.A. Confidential en White Jazz. (Novum)