Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Koningshuis

The Musketeers

Deze historische dramaserie van Adrian Hodges is een nieuwe adaptatie van de klassieker van Alexandre Dumas. Critici waren niet erg lovend over de eerste afleveringen, maar positiever naarmate de serie vorderde. Parijs, 1630. Athos, Porthos en Aramis, de beste musketiers van koning Louis XIII, krijgen de opdracht om een vermiste musketier op te sporen. Ondertussen wil kardinaal Richelieu zijn politieke macht uitbreiden. Hij heeft een plannetje bedacht om de musketiers in diskrediet te brengen. Aflevering 1: Friends and Enemies.

Eén, 22.30-23.24u