Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Games

Bluf

RTL 5

21.55-22.55u.

Het leven van Philip staat volledig op zijn kop als blijkt dat hij groot talent heeft voor poker en in korte tijd een enorme som geld wint.

In de nieuwe Nederlandse dramaserie Bluf zien we Philip (een rol van Achmed Akkabi) en zijn vrienden in eerste instantie genieten van de pokerwereld: een leven vol geld, roem, vrouwen en drank. Door het gewonnen geld krijgen ze de kans om hun dromen werkelijkheid te maken, maar hun nieuwe levensstijl zorgt ook voor spanningen in de hechte vriendengroep. De cast van Bluf bestaat uit veel bekende namen. Oud-hockeyspeelster Fatima Moreira de Melo neemt het als fanatieke pokeraarster Fiona tegen Philip op. Kroegeigenaar Dries (Najib Amhali) geeft als ex-pokeraar de vrienden goede raad.

Philip benoemt zijn jeugdvriend Mark (Jan Kooijman) als manager, waar Mark’s vriendin Elise (Charlie-Chan Dagelet) niet zo blij mee is. Ook goede vriend Tjé (Géza Weisz) deelt mee in het succes van de geslaagde pokeraar. Yolanthe Sneijder-Cabau treedt op als Philip’s pr-agent Shira. Deze tiendelige serie wordt vanaf vandaag iedere donderdagavond na Expeditie Robinson uitgezonden.