Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politie, recht en criminaliteit

Twee stenengooiers melden zich

Twee relschoppers uit de Haagse Schilderswijk van wie dinsdag beelden openbaar zijn gemaakt, hebben zich bij de politie gemeld. De twee van 16 en 20 jaar uit Den Haag worden verdacht van het gooien van stenen naar de politie tijdens de betoging tegen terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) op 10 augustus.

Van in totaal tien verdachten in de zaak werden dinsdag beelden getoond in het regionale opsporingsprogramma Team West van Omroep West. De politie heeft inmiddels verschillende tips gekregen en verwacht binnenkort meer arrestaties te kunnen verrichten. De mannen behoren tot de groep tegendemonstranten die zich tegen de politie keerde.