Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Rustig en droog

We kunnen deze dagen volop nazomeren, het is rustig weer en ook is het de komende tijd op de meeste plaatsen droog. Dit fraaie weerbeeld houdt dus nog een tijdlang stand.

Vanavond en vannacht blijft het vrij helder. Bij weinig wind daalt de temperatuur naar 8 graden landinwaarts tot 13 graden direct aan zee. Ook morgen is het rustig. Met een zwakke tot matige noordoostelijke wind wordt er droge lucht aangevoerd. De dag start dan ook zonnig. In de middag ontstaan vooral landinwaarts wel enkele kleine stapelwolken, maar het blijft overal droog en de zon voert de boventoon. Daarbij wordt het 20 tot 22 graden.

In het weekend houden we deze middagtemperaturen vast. Vooral in het zuidoosten komt de zon wel wat minder vaak aan bod, maar het blijft ook dan overal droog.