Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Bondschurk ‘Jaws’ (74) overleden

Richard Kiel, de Amerikaanse acteur die in de jaren zeventig de schurk ‘Jaws’ speelde in de James Bond-films The Spy Who Loved Me en Moonraker, is gisteren op 74-jarige leeftijd overleden. Kiel, die door een groeihormoonstoornis 2,17 meter lang was, speelde later nog tientallen andere rollen, maar werd zijn leven lang herinnerd aan de Bond-films. Tegen de Daily Mail zei hij eerder dit jaar: „Tot op de dag van vandaag moet ik de straat op met een hoed en een zonnebril, omdat anders mensen ‘Hé Jaws’ roepen.” (AP)