Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Oorlog

Russische militairen hebben het land grotendeels verlaten

Het grootste deel van de Russische troepen in het oosten van Oekraïne heeft sinds het van kracht worden van een wapenstilstand, eind vorige week, het land verlaten. Dat heeft de Oekraïense president Porosjenko gisteren verklaard. Volgens hem heeft 70 procent van de Russische militairen zich teruggetrokken. „Dit biedt ons hoop voor de toekomst van het vredesinitiatief”, zei Porosjenko. Een reactie van Moskou bleef uit. Het Kremlin heeft steeds gezegd dat Rusland niet direct bij het conflict is betrokken. De Oekraïense regering is bereid meer autonomie te verlenen aan de oostelijke gebieden, zei Porosjenko gisteren. (AFP)