Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Onderwijs

Senne

Een collega die in Durgerdam woont, vraagt of ik een handtekening wil zetten voor Senne, een klasgenoot van haar zoon Jasper. Senne zit op basisschool De Weidevogel in Ransdorp en is al fan van Fokke & Sukke. „Senne? Dat zou zo een neefje kunnen zijn van Fokke & Sukke”, zeg ik.

„Oh, maar zo heten ze allemaal bij ons in Waterland!”, is haar reactie. „Jasper zit op school bij Senne, Soete, Doeke, Tjibbe, Borre, Tieme, Jurre, Borre (ja er zijn er twee), Melle, Peppe, Fedde, Bokke en Twirre.”

Ik weet niet of ik moet lachen of huilen.