Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Ik ga naar Irak en neem mee...

foto AFP
foto AFP

Erg gezellig ziet het er niet uit in het militaire toestel. Maar dankzij het mobiele kantoor kon de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry wel mooi nog even wat papierwerk doen, op zijn vlucht van Jordanië naar Irak. Daar ontmoette Kerry gisteren voor het eerst de nieuwe premier van Irak, Haider al-Abadi. Kerry beloofde Abadi steun in de strijd tegen de extremisten van Islamitische Staat (IS). Hij zei dat president Barack Obama vannacht zou uitleggen hoe de Amerikanen IS precies willen aanpakken.