Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Gezin uit Hilversum vermoedelijk naar Syrië afgereisd

Een gezin met vier kinderen uit Hilversum is vermoedelijk naar Syrië afgereisd om zich aan te sluiten bij IS. Dat heeft burgemeester Pieter Broertjes zojuist bekendgemaakt in een brief aan de gemeenteraad, meldt RTV Noord-Holland.

Broertjes is begin september door de AIVD op de hoogte gesteld. Meerdere kinderen zijn leerplichtig, aldus Broertjes in de brief.

“Tussen begin september en nu heb ik met betrokken partners (OM, politie, Raad voor Kinderbescherming, NCTV) overleg gepleegd. Het gezin heeft Nederland verlaten, dus we hadden tijd om zorgvuldig informatie met elkaar uit te wisselen en af te stemmen. Dat is de reden waarom ik nu met dit bericht naar buiten treed. Het is niet aan de gemeente nader in te gaan op de persoonlijke informatie over dit gezin.” - Broertjes