Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

Minder vacatures in de media

Het aantal vacatures bij uitgeverijen en bedrijven in de film-, radio-, en televisiesector was in 2013 het laagst in vijftien jaar. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor Statistiek gisteren bekend heeft gemaakt. Binnen deze markten werden vorig jaar in totaal afgerond vijfhonderd vacatures uitgeschreven, zo’n tweehonderd minder dan het jaar ervoor. In 2007, vlak voor het begin van de economische crisis die een jaar later losbarstte, lag het aantal vacatures nog op 1.800.