Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

Destiny brengt half miljard op

Binnen 24 uur na de release van Destiny heeft de game al ruim vijfhonderd miljoen dollar opgebracht, maakte uitgever Activision woensdag bekend. Activision stopte een half miljard in Destiny – dit is dus binnen een etmaal terugverdiend. Hiermee is Destiny de meest succesvolle lancering van een nieuwe spelreeks. De vijfhonderd miljoen dollar is afkomstig van verkoop aan winkels en bedrijven. Hoeveel exemplaren van de game er al aan consumenten zijn verkocht, werd niet bekend gemaakt.