Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Onderwijs

Operation Stonehenge: What Lies Beneath

Hét icoon van de Britse prehistorie levert al eeuwen meer vragen op dan antwoorden. Wie heeft het gebouwd? Welke functie had het? En waarom juist op die plek?

Een gecombineerd team van de universiteit van Birmingham en het Ludwig Boltzman-instituut in Wenen heeft vier jaar lang, in een poging antwoorden te vinden, tien vierkante kilometer van het gebied nauwgezet digitaal vastgelegd. Daarbij is ook gekeken naar wat er niet (onmiddellijk) in het landschap te zien valt. Eerste aflevering van een vierdelige documentaireserie.

BBC 2, 21.00-22.00u.