Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Douwe Egberts sluit eigen winkels en cafés

Foto ANP

Douwe Egberts stopt met het zelf uitbaten van cadeauwinkels en koffieshops. In plaats daarvan kunnen klanten met hun gespaarde punten vanaf medio volgend jaar terecht bij de vierhonderd vestigingen van Blokker. Dat heeft het concern gisteren bekendgemaakt. „Douwe Egberts is in beginsel een koffie- en theebedrijf, geen winkelorganisatie zoals Blokker met een groot landelijk netwerk van winkels”, schrijft DE. Wanneer de twaalf DE Winkels en twee DE Cafés worden gesloten is nog niet bekend. Het personeel krijgt voor het eind van het jaar duidelijkheid. De komende dagen spreekt DE ook nog met de twaalf uitbaters van de cafés.