Bij AB InBev moet je hard werken, maar daarna is er bier

MEER - Door een staking bij bierbrouwer Inbev in Belgie zal ook in Nederland het bier schaars worden. Inbev produceerd oa de merken Jupiler, Hoogaarden en Leffe. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT Foto ANP

Interessante vacature? Lees hier waarom je wel (of niet) wilt solliciteren op deze functie.

Functie: Finance, Treasury & Control Specialist
Bedrijf: AB InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer uit België
Wat opvalt aan de vacature: Vloeiend Engels is benodigd, maar geen Frans.

Wat doe je dan eigenlijk?

De geldstromen binnen de organisatie in de gaten houden. De Belgische bierbrouwer - bekend van Jupiler, Leffe, Beck’s, Stella Artois en nog veel meer biermerken - is zo groot, dat voor onderlinge diensten tussen verschillende afdelingen ook betalingen worden gedaan. Die controleer jij voor de kantoren in Breda in Nederland en Leuven in België. “Je doet de betalingen niet zelf, maar controleert wel of de taken en betalingen goed zijn uitgevoerd”, zegt recruiter Marty Delang.

Die geldstromen kunnen verschillen van onderlinge interne leveringen, de uitgaven voor een teambuildings-uitje tot de kosten voor de werving van nieuw personeel. Ook ben je verantwoordelijk voor de accounting van AB InBev Nederland en biedt je ondersteuning aan de financiële teams van de bierbrouwer.

“Je controleert eigenlijk alles, dus je zichtbaarheid is groot”, zegt Delang. Oftewel: deze baan kan een mooi opstapje zijn voor functies hogerop in het bedrijf. Aan de andere kant, fouten kan je je niet veroorloven, want de geldstromen die je controleert omvatten miljoenen euro’s.

Wat verdient dat?

3.800 tot 4.200 euro bruto per maand. Daar komt een jaarbonus bovenop, deels gebaseerd op je eigen prestaties en deels op de omzet van het bedrijf. Ook wel lekker: 44 vakantiedagen en korting op bier in de personeelswinkel.

Waarom zoeken ze iemand?

De huidige werknemer verlaat het bedrijf.

Wat voor collega moet je zijn?

Een hele zorgvuldige, want zoals gezegd: een foutje kan miljoenen kosten. “We verwachten wel dat je een gestructureerde werker bent”, vult Delang aan. Een harde werker, ook. Want bij AB InBev zijn ze nogal ambitieus.

Overigens hoeft je niet een bieradept te zijn. Maar je toekomstige collega’s “zijn wel trots op de producten die we maken”, zegt Delang. Als je dus helemaal niks met bier hebt, is het lastig meekomen.

Waarom wil je hier wel/niet werken?

“Omdat we groeien in een dalende markt”, zegt Delang. Daar lijkt het in ieder geval wel op. Terwijl de bierconsumptie in Nederland daalt, neemt het marktaandeel van Jupiler in ons land juist toe. Ook is de brouwerij betrokken bij de de Jupiler League en is het sponsor van Ajax.

Als je een beetje je best doet, ligt er een mooie carrière in het verschiet. Dat je daar hard voor moet werken, zou je niet moeten weerhouden. Want zodra je klaar bent, is dat welverdiende pilsje binnen handbereik.

    • Sam de Voogt