Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Bouw

Liefs uit…

Yvon Jaspers volgt acht verliefde Nederlanders die er alles voor over hebben om samen met hun buitenlandse partner een toekomst in Nederland op te bouwen. Hoe aarden de buitenlandse partners in Nederland? Hoe gaan ze bijvoorbeeld om met typische Nederlandse gewoonten en hoe verloopt de zoektocht naar een baan? Natuurlijk steekt heimwee regelmatig de kop op en moeten er andere onvermijdelijke relationele hobbels worden genomen. Vanavond onderwijzeres Merel (26) en Gijs (25), oorspronkelijk afkomstig uit een Nederlandse gereformeerde kolonie in Brazilië.

NPO 1, 21.30-22.20u.